euroster 813

váltószelep vezérlés

Az EUROSTER 813 vezérlő puffertartályhoz, vegyestüzelésű kazánhoz, utókapcsolt gázkazánhoz, napkollektoros szolár rendszerhez (vákuumcsöves, vagy síkkollektoros rendszerhez), váltószelephez és medencefűtéshez alkalmazható vezérlés.

Váltószelep vezérlőként puffer és indirekt tárolóhoz is alkalmazható (két tartály töltésére). A bekötéshez kérje szervizünk útmutatását!

Az EUROSTER 813 puffertartály és napkollektor vezérlő, egy univerzális mikroprocesszoros hőmérséklet szabályzó grafikus kijelzővel, érzékelőkkel. Az EUROSTER 813 vezérlő a szivattyút hőmérséklet-különbség alapján működteti.

A vezérlés fő funkciója, hogy a beállított hőmérséklet-különbség alapján kapcsolja be, illetve kapcsolja ki a szivattyút, így biztosítva azt, hogy a tárolót csak a megtermelt többlethővel melegítjük, ezáltal energiamegtakarítás érhető el.

Az EUROSTER 813 vezérlőben beállítható automatikus fertőtlenítő funkció. A vezérlő többféle automatikus vészkeringetési beállítási lehetőséggel rendelkezik. Beállítható szolár túlforrás vészkeringetési érték.

Beállítható automatikus vakáció üzemmód, amely gondoskodik a napkollektor által túlfűtött tároló megadott értékig való visszahűtéséről. Ez az üzemmód abban az esetben fontos, ha a tároló nincs kihasználva naponta és a napkollektorban túlmelegedés jön létre. Az EUROSTER 813 vezérlőegység billentyűzete lezárható a paraméterek átállítása védelmében.

A vezérlő rendelkezik biztonsági érzékelő teszteléssel: érzékelő szakadás esetén automatikusan indítja a szivattyúkat, meggátolva a túlforrást. A vezérlő kalibrálható, amellyel elkerülhető a hosszú vezetékek általi hamis hőmérséklet mérés.

A vezérlő a grafikus kijelzője megkönnyíti a vezérlés beállítását.

A vezérlő beállítása:
+/- gomb egyszerre megnyomásával menübe lépés
-/ok billentyűzet lezárás
+/ok kézi üzemmód /+ gomb megnyomásával választhatók ki a kézileg indítható eszközök.

A menübe való belépés után beállítható értékek:
1. idő
2. fertőtlenítés (on/off)
3. üzemmódok
4. napkollektor, vagy kazán maximum vészindítási hőmérséklete
5. szivattyú minimális indítási hőmérséklet
6. tároló maximum hőmérséklete
7. szolár delta T indulási és leállítási hőmérséklete
8. tároló hőmérséklete/hiszterézis
9. szolár érzékelő kalibrálása
10. tároló érzékelő kalibrálása

Az összeszerelést megfelelő villamossági szakképesítéssel rendelkező szakember végezheti el! Az érzékelőt a szolár, vagy a kazán legmelegebb pontjára, merülő hüvelyben, vagy az előremenő meleg víz kivezetésénél kell rögzíteni (folyadékba nem meríthető).
A szolár-hőmérséklet érzékelő PT1000. A tárolók érzékelője NTC.

Figyelem: Nem szabad magasabb áramerősségű biztosítékot használni, mert az a vezérlő meghibásodásához vezethet. A szivattyú működését egyéb berendezéssel megszakítani tilos!

Tápellátás

230V, 50Hz

Teljesítmény felvétel

1,6W

Keringető szivattyú kimeneti terhelése

200W

Vészindítási hőmérséklet

60-190 C

Szivattyú min. indulási hőmérséklet

15-40 C

Tároló max. hőmérséklet

0-100 C

Delta T szivattyú indítás

3-20 C

Delta T szivattyú leállítás

1-18 C

Tároló hőmérséklet

10-100 C

Tároló hiszterézis

2-20 C

Védettség

IP40

Kijelző

LCD

euroster 813

euroster 813e813 méretek

vezérlő rendelés

→ FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS

EUROSTER műszaki ügyfélszolgálat +36 70 413 4836

Kiszállítás futárral 2 - 5 munkanapon belül.

Garancia a vezérlőre 24 hónap.

Mentés