euroster 813 puffertartály vezérlés

váltószelep vezérlés

váltószelep vezérlés

 

Az EUROSTER 813 egy univerzális mikroprocesszoros hőmérséklet szabályozó grafikus kijelzővel, érzékelőkkel. Az EUROSTER 813 vezérlő a szivattyút hőmérséklet-különbség alapján működteti.

Az EUROSTER 813 vezérlő puffertartályhoz, váltószelephez, vegyestüzelésű kazánhoz, utókapcsolt gázkazánhoz, napkollektoros szolár rendszerhez (vákuumcsöves, vagy síkkollektoros rendszerhez) alkalmazható vezérlés.


 

A vezérlés fő funkciója, hogy a beállított hőmérséklet-különbség alapján kapcsolja be, illetve kapcsolja ki a szivattyút, így biztosítva azt, hogy a tárolót csak a megtermelt többlethővel melegítjük, ezáltal energiamegtakarítás érhető el.


Puffer alkalmazás:
A puffer rétegfűtés egy energiatakarékos puffertartály kötés, melyet réteges felfűtésre optimalizálunk.
A puffertartály felfűtését a tartály felső részénél kezdjük, így a kazánba visszatérő fűtővíz rövidebb idő alatt éri el a kívánt hőmérsékletet, ezáltal a kazánvédő, vagy kondenzáció védő keverőszelep gyorsabban éri el a teljesen nyitott állapotot, és a kazánban keletkező összes hőenergiát a puffertartály felfűtésére használjuk nem pedig a visszatérő víz hőmérséklet emelésére.

Amikor a puffertartály felső rétegében a tárolt fűtővíz hőmérséklete eléri a beállított értéket (pl. 70°C) melyet a tartály közepén elhelyezett hőmérséklet érzékelő jelez, úgy egy elektromos háromjáratú váltószelep átváltja a kazán visszatérőt a puffertartály középső csonkjáról az alsó csonkra, így a többlet hő már csak akkor kerül tárolásra, ha a fűtésrendszer a beállított hőmérsékletet elérte.

Előnye:
Gyorsabb tartály felfűtés
Hatékonyabb épület felfűtés, mivel a fűtésrendszerbe rövidebb idő alatt kerül megfelelő hőmérsékletű fűtővíz
Emeli a fűtési rendszer komfortját

puffertartály rétegfűtés 


Váltószelep vezérlőként puffer és indirekt tárolóhoz is alkalmazható (két tartály töltésére). A bekötéshez kérje szervizünk útmutatását!


Napkollektoros alkalmazás:
Az EUROSTER 813 vezérlőben beállítható automatikus fertőtlenítő funkció. A vezérlő többféle automatikus vészkeringetési beállítási lehetőséggel rendelkezik. Beállítható szolár túlforrás vészkeringetési érték. Beállítható automatikus vakáció üzemmód, amely gondoskodik a napkollektor által túlfűtött tároló megadott értékig való visszahűtéséről. Ez az üzemmód abban az esetben fontos, ha a tároló nincs kihasználva naponta és a napkollektorban túlmelegedés jön létre.


Az EUROSTER 813 vezérlőegység billentyűzete lezárható a paraméterek átállítása védelmében. A vezérlő rendelkezik biztonsági érzékelő teszteléssel: érzékelő szakadás esetén automatikusan indítja a szivattyúkat, meggátolva a túlforrást. A vezérlő kalibrálható, amellyel elkerülhető a hosszú vezetékek általi hamis hőmérséklet mérés.
A vezérlő a grafikus kijelzője megkönnyíti a vezérlés beállítását.

 

A vezérlő beállítása:
+/- gomb egyszerre megnyomásával menübe lépés
-/ok billentyűzet lezárás
+/ok kézi üzemmód /+ gomb megnyomásával választhatók ki a kézileg indítható eszközök.

A menübe való belépés után beállítható értékek:
1. idő
2. fertőtlenítés (on/off)
3. üzemmódok
4. napkollektor, vagy kazán maximum vészindítási hőmérséklete
5. szivattyú minimális indítási hőmérséklet
6. tároló maximum hőmérséklete
7. szolár delta T indulási és leállítási hőmérséklete
8. tároló hőmérséklete/hiszterézis
9. szolár érzékelő kalibrálása
10. tároló érzékelő kalibrálása

Az összeszerelést megfelelő villamossági szakképesítéssel rendelkező szakember végezheti el! Az érzékelőt a szolár, vagy a kazán legmelegebb pontjára, merülő hüvelyben, vagy az előremenő meleg víz kivezetésénél kell rögzíteni (folyadékba nem meríthető).
A szolár-hőmérséklet érzékelő PT1000. A tárolók érzékelője NTC.

Figyelem: Nem szabad magasabb áramerősségű biztosítékot használni, mert az a vezérlő meghibásodásához vezethet. A szivattyú működését egyéb berendezéssel megszakítani tilos!

Tápellátás

230V, 50Hz

Teljesítmény felvétel

1,6W

Keringető szivattyú kimeneti terhelése

200W

Vészindítási hőmérséklet

60-190 C

Szivattyú min. indulási hőmérséklet

15-40 C

Tároló max. hőmérséklet

0-100 C

Delta T szivattyú indítás

3-20 C

Delta T szivattyú leállítás

1-18 C

Tároló hőmérséklet

10-100 C

Tároló hiszterézis

2-20 C

Védettség

IP40

Kijelző

LCD

euroster 813 kijelző  puffer bekötés

euroster 813e813 méretek

vezérlő rendelés

→ FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS

EUROSTER műszaki ügyfélszolgálat +36 70 413 4836

Kiszállítás futárral 2 - 5 munkanapon belül.

Garancia a vezérlőre 24 hónap.

Mentés