11Z vezérlés puffer termosztáttal

Az EUROSTER 11Z fűtési szivattyú vezérlő szilárd tüzelésű fűtőkészülékekhez alkalmazható: vegyestüzelésű kazán + indirekt használati melegvíz (hmv) tároló, vízteres kandalló + indirekt használat melegvíz (hmv) tároló; vízteres kandalló + puffertartály, vegyestüzelésű kazán + puffertartály, két szivattyú indítására.

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő, egy modern mikroprocesszoros vezérlés, amely grafikus kijelzővel rendelkezik. A szivattyú vezérlő két hőmérséklet érzékelővel van ellátva, amely központi fűtés keringető és használati melegvíz (HMV) szivattyú indítására képes, illetve hőmérséklet különbség számításból puffertartály szivattyú indítására.

A hőkülönbség számítás azt az előnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffertartály szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete (ezáltal a tartályt nem hűtjük vissza a kazánnal). Opcionálisan kiegészíthető feszültségmentes kimenettel, amely gázkazán átkapcsolását teszi lehetővé szükség esetén.

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő a központi fűtés keringető szivattyú működésének vezérlésére és a rendszerbe épített másik szivattyú (HMV vagy puffertartály) vezérlésére szolgál. A szivattyú vezérlő a központi fűtés szivattyút kapcsolja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

A második szivattyú részére, a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (fontosságát) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik (1. hmv 2. kf). Amennyiben a vezérelt szivattyú a működést befejezte, és az érzékelő hőmérséklete a beállított hőmérséklet alá csökken, a vezérlő zárja a feszültségmentes termosztát kimenetet, és a csatlakoztatott gázkazán szobatermosztát általi üzemelését teszi lehetővé.

A fűtési szivattyú vezérlő antistop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a szivattyú beragadását. A szivattyú ennek során 14 naponként bekapcsol 30 mp-re.

A szivattyú vezérlő könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A szivattyú vezérlés szerves részét képezik a jeladók és kábelek.

A szivattyú vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően megkönnyíti a vezérlő beállítását, amely a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik. A forgató gomb jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik. A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális ikon villog). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el.

A maximális biztonság és hibamentes működés biztosítása érdekében a vezérlő 90°C-nál elindítja a szivattyút vészkeringetési üzemmódban, ilyenkor a kijelző villog. A készülék automatikusan visszaáll, ha a hiba megszűnt. A kazánokat a szabványoknak megfelelően biztonsági hűtőhurokkal és egyéb - a kazángyártó által esetlegesen előírt - biztonsági berendezésekkel szükséges ellátni.

euroster 11z
1. EUROSTER 11Z vezérlő
2. Hmv érzékelő
3. Hmv vagy puffer tároló
4. Hmv szivattyú
5. Fűtőkészülék
6. Kazán érzékelő
7. Kazán szivattyú
8. Fűtőtest

 

euroster 11z kijelzo
1. A beállított paraméter neve (hőmérséklet, hiszterézis, kalibrálás)
2. Kazán hőmérséklet érzékelő
3. Kézi üzemmód - az aktuális szivattyú ikon megjelenik hmv/kf (az üzemmód aktiválása után a készülék automatikusan visszakapcsol)
4. Riasztás - villog a kijelző riasztás esetén (érzékelő-szakadás, vészhő)
5. Működési állapot
6. Hmv vagy puffer szivattyú (a szivattyú működésekor a szimbólum megjelenik)
7. KF szivattyú (a szivattyú működésekor a szimbólum megjelenik)
8. KF hőmérséklet
9. Hmv, vagy puffer hőmérséklet
10. Hmv, vagy puffer érzékelő
11. Prioritás beállítása a szivattyúk között (elsődleges vagy párhuzamos)

Beállítás

Érték

Egység

Üzemmód

Minimális

Maximális

1. KF szivattyúindítási hőmérséklet

20

80

°C

2. KF szivattyú hiszterézis

2

10

°C

3. Hmv szivattyú hőmérséklet

20

90

°C

4. Hmv szivattyú hiszterézis

2

10

°C

5. Differenciál (hőkülönbség)

3

10

°C

6. Prioritás (hmv)

0 (nem)

1 (igen)

-

7. Érzékelő kalibrálás (KF)

-5

5

°C

8. Érzékelő kalibrálás (hmv, puffer)

-5

5

°C

9. Kézi üzemmód (KF)

0 (nem)

1 (igen)

-

10. Kézi üzemmód (hmv)

0 (nem)

1 (igen)

-

vezérlő rendelés

→ FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS

EUROSTER műszaki ügyfélszolgálat +36 70 413 4836

Kiszállítás futárral 2 - 5 munkanapon belül.

Garancia a vezérlőre 24 hónap.

Mentés