euroster 11wb kazán vezérlés

Az EUROSTER 11WB vezérlés szilárd tüzelésű kazánokhoz - faelgázosító kazán, vegyestüzelésű kazán - lett kifejlesztve. 

A begyújtást követően a 11WB kazán vezérlés nem igényel kézi beavatkozást, indítása automatikus - a vízhőmérséklet emelkedését érzékelve a vezérlő programja elindul. Azonnali indításhoz a forgatógombot 4 másodpercig nyomva kell tartani.

Egyenletesen vezérli az égési folyamatot. Optimalizálja a kazán működését.

euroster 11wb

1. EUROSTER 11 WB vezérlő
2. Hmv érzékelő
3. Hmv vagy puffer tároló
4. Szivattyú
5. Kazán
6. Ventilátor
7. Kazánérzékelő
8. Szivattyú
9. Fűtőtest

 

 

 

 

 

euroster 11wb

1. Beállítási paraméterek
2. Kazán hőmérsékletérzékelő.
3. Kézi üzemmód – az aktuális szivattyúikon megjelenik hmv/kf (az üzemmód aktiválása után a készülék automatikusan visszakapcsol).
4. Riasztás – villog a kijelző riasztás esetén (érzékelő-szakadás, vészhőmérséklet).
5. Működési állapot.
6. Ventilátor.
7. Hmv vagy puffer szivattyú.
8. KF szivattyú.
9. Hmv vagy puffer hőmérséklet.
10. Kazán hőmérséklet.
11. Hmv érzékelő.
12. Prioritás (ha a „p” aktív, akkor hmv, vagy puffer prioritás - elsődlegesség üzemmód van érvényben).

Az EUROSTER 11WB kazán vezérlés egy modern mikroprocesszoros vezérlő, mely alkalmazható faelgázosító kazánokhoz, illetve vegyestüzelésű kazánokhoz. A kazán vezérlő nagy előnye a grafikus kijelző, amely segít a beállítás és ellenőrzés folyamatában.

A kazán vezérlő a fűtés keringető szivattyúját, illetve hmv, vagy puffer szivattyút vezérli, valamint a csatlakoztatott ventilátort egy speciális algoritmus alapján. Opcionálisan kiegészíthető feszültségmentes kimenettel, amely gázkazán átkapcsolását teszi lehetővé szükség esetén.

A kazán vezérlés további előnye, hogy stabilizálja a vízhőmérsékletet, illetve a tüzelőanyag felhasználási idejét növeli azáltal (hosszabb égésidő), hogy a kazán vezérlő figyeli a vízhőmérséklet beállított értékhez viszonyított növekedését, így modulálva a ventilátort. Ha a kazán vezérlő elérte a beállított értéket, átvált takarékos szinten tartási - parázstartási üzemmódba. A kazán vezérlőben meghatározható a ventilátor maximum teljesítménye fűtési idő alatt, amivel csökkenthető a kilépő füstgáz hőmérséklet.

A kazán vezérlő alkalmas hőmérséklet különbség számításra, ami a puffer töltés alkalmazását teszi lehetővé azáltal, hogy a szivattyú csak abban az esetben indul, ha a kazán melegebb a beállított különbségi értéknél. Így a puffertartályt a megtermelt hővel csak töltjük, de nem hűtjük vissza.

A ventilátor szabályzásról egy speciális algoritmus gondoskodik, amely figyeli a vízhőmérséklet emelkedési dinamikáját: a kazán vezérlő a beállított értékhez képest csökkenti a fordulatot, ezáltal normalizálja a füstgáz hőmérsékletet. Ha a kazán elérte a beállított vízhőmérsékletet, a ventilátor átkapcsol rövid időre intenzív működésre, melynek előnye a kazánban a hőtartalék képzése. Így biztosítja a stabil vízhőmérsékletet és a nyújtott égési folyamatot.

Az EUROSTER 11WB kazán vezérlő beállítása a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik. A forgató gomb jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik. A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális ikon villog). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el az érték. A begyújtást követően a 11WB kazán vezérlés nem igényel kézi beavatkozást, indítása automatikus.

Az EUROSTER 11WB kazán vezérlőnek széleskörű a kompatibilitása. Könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A kazán vezérlés alaptartozékai a jeladók és kábelek. A maximális biztonság és hibamentes működés biztosítása érdekében a vezérlő 90°C-nál elindítja a szivattyúkat vészkeringetési üzemmódban, ilyenkor a kijelző villog és a ventilátor leáll. A kazán vezérlő automatikusan visszaáll, ha a hiba megszűnt. A kazánokat az aktuális szabványoknak megfelelően biztonsági hűtőhurokkal és egyéb berendezésekkel szükséges ellátni.

Érték

Egység

Üzemmód

Minimális

Maximális

1.Beállított kazán hőmérséklet

40

80

C

2. Beállított kazán hiszterézis

2

10

C

3-4. Ventilátor min-max

30

100

%

5. Parázstartás (be fúvás)

0

120

mp.

6. Parázstartás (szünetidő)

0

30

perc

7. Hmv vagy puffer hőmérséklet

20

80

C

8. Hmv hiszterézis

2

10

C

9. Kf>hmv hiszterézis

3

10

C

10. Hmv prioritás

0 (nem)

1 (igen)

-

11. Kf szivattyúindítási hőmérséklet

20

80

C

12. Kf hiszterézis

2

10

C

13-14. Érzékelők kalibrálása

-5

5

C

15. Leállítási hőm.

30

50

C

16. Kézi üzemmódok (ventilátor, hmv, kf)

0 (nem)

1 (igen)

-

 

A ventilátor nem tartozéka a vezérlésnek, külön rendelhető!

vezérlő rendelés

EUROSTER 11WB kazánvezérlő szett rendelés (11WB+ventilátor): webáruház

→ FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS

Műszaki tanácsadás, szerviz: 06 70 413 4836

Kiszállítás futárral 2 - 5 munkanapon belül.

Garancia a vezérlőre 24 hónap.