Nyomtatás

Az EUROSTER 11M keverőszelep és szivattyú vezérlő grafikus kijelzővel, modern mikroprocesszoros vezérlés. Három- és négyutas keverőszelep vezérlésére szolgál.

Minden keverőszelep mozgató motor típushoz alkalmazható, amely 230 V-os és önálló végállás kapcsolóval rendelkezik (három pontos).

Az EUROSTER 11M keverőszelep és szivattyú vezérlő nagy előnye a grafikus kijelző, amely segíti a felhasználót a beállítás és ellenőrzés folyamatában, illetve, hogy a keverőszelepet nem időalapon, hanem hőmérsékleti dinamikai alapon vezérli.

Ez azt eredményezi, hogy a vezérlő a kevert körön beállított értéket és nyitási dinamikát követi. Előnye: mindig a hőmérsékletet figyeli és nem a szelep nyitási állapotát.

 

nyitási dinamika

euroster 11m keverőszelep és szivattyú vezérlő

 

kazánvédelem

euroster 11m keverőszelep vezérlő

 

A keverőszelep és szivattyú vezérlőt kétféle üzemmódban szabályozhatjuk és vezérelhetjük.

I. üzemmód (puffertartály használata esetén): termosztáttal (potenciál független) indítható a keverőszelep, és a szivattyú.

A vezérlő a beállított érték alapján állítja be a kevertköri hőmérsékletet. A vezérlőben megadható a minimális indulási hőmérséklet (pl.: 35°C), ami alatt nem indítja el a keverőszelepet, illetve a szivattyút. Ez a beállítási érték állítható.

Beállítható egy biztonsági vészleállítási hőmérséklet. Ebben az üzemmódban a keverőszelep hőmérsékleti és dinamikai jelleggörbe alapján nyit, vagy zár.

II. üzemmód: kazánvédelem. A vezérlő a kazán rövid körén (visszatérő ágán) fogja fenntartani a minimális hőmérsékletet.

Például, ha a hőmérséklet a szabályozó menüjében 55°C-ra van beállítva, a szabályozó ezt a minimális hőmérsékletet fogja fenntartani. Majd a beállított hőmérséklet elérése után kezd a szelep nyitni és a rendszerbe áramlást engedni.

A vezérlőben be lehet állítani a szivattyú indulási küszöböt, kazánvédelemre fenntartott hőmérsékleti értéket és a dinamikát. Ebben az üzemmódban a termosztát lehetőséget megszakítani tilos, a szivattyú vészleállítási hőmérsékletet 90°C-ra kell állítani.

 

megrendelem

 

Az EUROSTER 11M keverőszelep és szivattyú vezérlő antistop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a szivattyú és szelep beragadását. A szivattyú ennek során 14 naponként bekapcsol 30 másodperce.

 

euroster 11m1. EUROSTER 11M
2. Radiátor
3. Kazánvédelmi keverőszelep
4. Szivattyú
5. Visszatérő hőmérséklet érzékelő (ZAS)
6. Előremenő hőmérséklet érzékelő (C.O.)
7. Kazán

 

A keverőszelep és szivattyú vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően megkönnyíti a vezérlő beállítását, amely a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik.

A forgató gomb jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik. A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális ikon villog). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el.

 

euroster 11m1. A beállított paraméter neve (hőmérséklet, hiszterézis, kalibrálás).
2. Kazán hőmérséklet érzékelő.
3. Kézi üzemmód – az aktuális szivattyú ikon megjelenik hmv/kf (az üzemmód aktiválása után a készülék automatikusan visszakapcsol).
4. Riasztás – villog a kijelző riasztás esetén (érzékelő-szakadás, vészhőmérséklet).
5. Működési állapot.
6. Termosztát jel.
7. Szelep hőmérséklet.
8. Kazán, vagy puffer hőmérséklet.
9. Visszatérő hőmérséklet.
10. Keverőszelep.
11. Szivattyú.
12. Szelep érzékelő.

1. A szivattyú ki- és bekapcsolási hőmérsékleti értékét tudjuk meghatározni, alapértéken hozzáadva 2°C hiszterézist.
2. Ez az opció a szivattyú működés hiszterézisének a beállítására szolgál 2-10°C között. Ez a munkaciklusi bemeneti hőmérséklet (bekapcsolási küszöb) és a leállás állapotra való visszatérési hőmérséklet közötti különbség.
3. Beépítéstől függően (kazánvédelem, rendszer védelem) érzékelő hőmérséklete.
4. Nyitási és zárási dinamika, amely jelleggörbe alapján irányítja a keverőmotort.
5. Vészhőmérsékleti határ. A beállított értékhez képest magasabb hőmérsékletnél leállítja a szivattyút, rendszer károsodás megelőzése érdekében. A kijelző villog, ha a hiba megszűnik, automatikusan visszaáll.
6. Érzékelő kalibrálása a korrekció menü alatt -5 és 5°C közötti értékekkel lehet kalibrálni. Ez azt a célt szolgálja, hogy a máshol elhelyezett manuális hőmérők és a vezérlők ugyanazt a hőmérsékleti értéket jelezze. Pl.: kijelzőn mért hőmérséklet 60°C, manuális hőmérőn mért hőmérséklet 55°C, akkor a korrekció menü alatt -5-re állítva az értéket a végeredmény 55°C lesz.
7.-8. Kézi üzemmódban a szivattyúkat és egyéb berendezéseket tudjuk kipróbálni. Kézi üzemből a készülék visszaáll automatikus üzemmódba.

A kazánokat az aktuális szabványoknak megfelelően biztonsági hűtőhurokkal és egyéb berendezésekkel szükséges ellátni. A keverőszelep hőmérsékleti beállításánál figyelembe kell venni a gépészeti technológiának megfelelő hőmérsékletet! Túl magas hőmérséklet károsíthatja a rendszert.

Összeszerelés módja:

Az összeszerelést megfelelő villamossági szakképesítéssel rendelkező szakember végezheti el! Az érzékelőt a kazán legmelegebb pontjára, vagy az előremenő meleg víz kivezetésénél kell rögzíteni szorítópánttal és elszigetelni a külső hőmérsékleti tényezőktől.

A visszatérő érzékelő szerelési helyét a beépítési mód határozza meg (semmilyen folyadékba nem meríthető).

A szivattyú tápvezetékét a következő módon kell csatlakoztatni: kék és barna - 230V, zöld-sárga (védelmi) a testhez kell csatlakoztatni.

PE- FÖLDELÉS (SÁRGA-ZÖLD)
N- NULLA (KÉK)*
L- FÁZIS (BARNA)*
* Figyelem a fázis helyes bekötésre!

Nem szabad magasabb áramerősségű biztosítékot használni, mert az a vezérlő meghibásodásához vezethet.

A vezérlőnek széleskörű a kompatibilitása. Könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A vezérlés szerves részét képezik az érzékelők és kábelek.

A vezérlőn feltüntetett jelölések megnevezése:
C.O. – kazánérzékelő
Z.A.S. – Keverőszelep érzékelő
C.O – kazán szivattyú
Z.A.S. – keverőszelep szivattyú
~ Betáplálás

Műszaki adatok:

Tápellátás

230V, 50Hz

Teljesítményfelvétel

1,6W

Keringető szivattyú kimeneti terhelése

200W

Keverőmotor

100W

Környezeti hőmérséklet

0-65 C

Hőmérsékletmérési tartomány

0-110 C

Hőmérséklet beállítási tartomány (kf)

10-70 C

Szivattyú indulási küszöb

20-80 C

Hiszterézis

2-10 C

Dinamika

1-64 C

Hőmérséklet pontosság

1 C

Védettség

IP40

Kijelző

LCD

Vészleállítási hőmérséklet

40-90 C

 

Az EUROSTER 11M keverőszelep és szivattyú vezérlő keverőszelep és nem váltószelep szabályozására szolgál!

 

vezérlő rendelés

 

→ FIZETÉS, SZÁLLÍTÁS

EUROSTER műszaki ügyfélszolgálat +36 70 413 4836

Kiszállítás futárral 2 - 5 munkanapon belül.

Garancia a vezérlőre 24 hónap.